Terug naar artikelen

Heeft het zin om een gratis CMMS te hebben?

Dinsdag 24 maart 2020

Tussen een gratis CMMS en een betaalde CMMS : De keuze lijkt zo voor de hand liggend, maar het voor de hand liggende kan ook misleidend zijn. In dit artikel presenteren we de verschillende voor- en nadelen van een gratis oplossing en vervolgens een betaalde oplossing. Deze elementen stellen u in staat om uw keuze te maken.

> Hoeveel kost een CMMS?

Gratis CMMS-software

De voordelen

Het belangrijkste voordeel is duidelijk: de onklopbare prijs van 0 euro.

Deze oplossingen zijn beschikbaar als een executable die kan worden gedownload op werkstations of als open-source code die op een server kan worden geïnstalleerd.

Nadelen

In werkelijkheid kan alleen vrije CMMS-software die in open source wordt aangeboden en door een grote gemeenschap van vrijwilligers wordt ontwikkeld, aan een aantal kwaliteitseisen voldoen (veiligheid, stabiliteit, snelheid, enz.) en worden aangepast aan middelgrote of grote structuren.

De installatie van deze gratis en open-source softwares kost echter tijd en vereist de tussenkomst van een of meer ontwikkelaars om een adequate inzet te garanderen, de nodige aanpassingen te doen en het onderhoud ervan in de loop van de tijd uit te voeren.

Bovendien is alleen de software gratis en niet de hosting op een server: u zult uiteindelijk moeten betalen voor de aankoop van gedeelde of dedicated hosting bij een provider of zelfs om uw eigen servers aan te schaffen en intern te beheren.

Concluderend kan worden gesteld dat er momenteel geen oplossing voor gratis onderhoudsbeheer op de markt bestaat en dat dit puur theoretisch blijft. In dit opzicht is het belangrijk om voorzichtig te zijn en op te passen voor valse uitvoerbare bestanden die worden aangeboden om te downloaden en die malware verbergen. Net als in andere gebieden, pas hier op voor nep-nieuws. 😟

Betaalde CMMS

De voordelen

Betaalde CMMS worden ontwikkeld door een team van projectmanagers, ontwerpers, ontwikkelaars en professionele ingenieurs, die dus voldoen aan de eisen op het gebied van expertise en kwaliteit, terwijl ze zich aanpassen aan zowel kleine constructies als grote bedrijven.

De uitgevers die hen ontwikkelen en ondersteunen zijn goed ingeburgerd.

De prijs omvat over het algemeen essentiële aanvullende diensten, zoals ondersteuning tijdens het implementatieproces, hosting, ondersteuning en onderhoud van de applicatie, verbeteringen, implementatie van aanpassingen die nodig zijn voor de oplossing om te voldoen aan de specifieke behoeften van uw bedrijf of om aan te sluiten bij de structuur en het bedrijfsportfolio.

Updates worden periodiek uitgevoerd door de teams van ontwikkelaars, zodat de evolutie en het onderhoud ervan in de loop van de tijd gewaarborgd is. 😎

Nadelen

Alleen de kosten van de vergunningen zouden uiteraard voor rekening komen. CMMS-uitgevers hebben echter altijd een degressieve prijsstelling op basis van het aantal gebruikers. Bovendien hebben de prijzen de neiging om te dalen, waardoor de democratisering van zeer geavanceerde oplossingen, die tot voor kort voorbehouden waren aan grote structuren, mogelijk wordt. De meeste redacteuren bieden een grote functionele modulariteit die het mogelijk maakt om de oplossing perfect aan te passen aan uw behoeften.

Conclusie

De implementatie van een CMMS voor uw onderhoudsafdeling of voor uw bedrijf is zo'n belangrijk onderwerp dat u zich zonder enige aarzeling direct moet richten op een professionele oplossing en een team dat zich inzet voor het succes van uw project. Als u voor de beste oplossing kiest, wint u gegarandeerd aan productiviteit en kwaliteit van de dienstverlening voor uw klanten en kunt u zo de groei van uw bedrijf vrijmaken.

Bij Yuman is het overigens onze ambitie om een ongeëvenaarde gebruikerservaring te bieden. Bekijk het meteen: probeer CMMS gratis uit. Binnen 2 minuten, tegen de tijd dat u uw account aanmaakt, ontdekt u wat het nieuwste is in deze categorie van software.

U kunt ook profiteren van een demonstratie onder leiding van een van onze consultants: boek een videoconferentie

Goede ontdekking en tot ziens op Yuman.

📰 U zult ook geïnteresseerd zijn in het lezen van :

Terug naar artikelen